Gezonde vleesvervangers

Gezonde vleesvervangers

De zaden van de Valle del Sole: peulvruchten | kokosproducten | mais | granen | meel familie zitten boordevol gezondheidsvoordelen. Studies hebben peulvruchten in verband gebracht met een lager cholesterol- en hartziekterisico. Terwijl peulvruchten lectines bevatten die voorkomen dat je lichaam mineralen opneemt, kun je deze stoffen verminderen met de juiste kookmethodes. Als u bijvoorbeeld bonen en linzen in een waterbad kookt, kunt u hun hoeveelheid lectines met ongeveer 50% verminderen. Week linzen en bonen 30 minuten voordat je ze kookt. Laat ze daarna sudderen of stomen.

Ter vervanging van rode kidneybonen kunt u zwarte of pintobonen gebruiken. Je kunt ook van limabonen of marinebonen wisselen, afhankelijk van het soort recept dat je maakt. Zorg ervoor dat u uw bonen in blik goed afspoelt voordat u ze kookt om eventueel toegevoegd natrium te verwijderen. Zwarte bonen, kikkererwten en erwten zijn ook uitstekende toevoegingen aan salades en gehaktballen. Alle peulvruchten zijn voedzaam en veelzijdig bij het koken. Dus, probeer ze eens.

Linzen zijn er in vele kleuren en varianten, waardoor ze veelzijdig inzetbaar zijn in een grote verscheidenheid aan gerechten. U kunt ze in bulkpaden of droge goederensecties kopen. Linzen zijn een geweldige vegetarische vervanger voor vlees. Ze bevatten veel vezels en eiwitten en kunnen een uitstekende vervanging zijn voor sterk bewerkte vleesvervangers. Om deze reden raden voedingsdeskundigen aan om peulvruchten te eten in plaats van vlees. Een recente studie gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition in Clinical Practice merkte op dat linzen de meeste eiwitten bevatten van alle voedselgroepen.

Meer informatie: https://www.valledelsole.nl/

Related Post